Главная » 2014 » Жовтень » 13 » ЦВК УТВОРИЛА 113 ДІЛЬНИЧНИХ ВИБОРЧИХ КОМІСІЙ ЗАКОРДОННОГО ВИБОРЧОГО ОКРУГУ
10:50
ЦВК УТВОРИЛА 113 ДІЛЬНИЧНИХ ВИБОРЧИХ КОМІСІЙ ЗАКОРДОННОГО ВИБОРЧОГО ОКРУГУ

ЦВК УТВОРИЛА 113 ДІЛЬНИЧНИХ ВИБОРЧИХ КОМІСІЙ ЗАКОРДОННОГО ВИБОРЧОГО ОКРУГУ ТА УПОВНОВАЖИЛА ДЕРЖАВНЕ ПІДПРИЄМСТВО СПЕЦІАЛЬНОГО ЗВ’ЯЗКУ ВІД СВОГО ІМЕНІ ЗДІЙСНИТИ ПЕРЕДАЧУ ВИБОРЧИХ БЮЛЕТЕНІВ ОКРУЖНИМ ВИБОРЧИМ КОМІСІЯМ

10 жовтня відбулось чергове засідання Центральної виборчої комісії, яке провів Голова Комісії Михайло Охендовський.

Комісія низкою постанов зареєструвала уповноважених осіб деяких політичних партій у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі та одномандатних виборчих округахТакож скасовано реєстрацію певних уповноважених осіб кількох політичних партій в ОВО та зареєстровано інших. 

Крім того, ЦВК зареєструвала довірених осіб кількох кандидатів у народні депутати України, зареєстрованих в одномандатних виборчих округах.Разом з тим, окремим з них відмовлено в реєстрації їх довірених осіб,а реєстрацію довірених осіб кількох кандидатів у народні депутати України скасовано. 

Комісія скасувала реєстрацію 12 кандидатів у народні депутати України, які балотувалися у порядку самовисування, а саме: Романюка В.І. – в ОВО № 17, Полтавця А.А. – в ОВО № 32, Кириченка В.М. – в ОВО № 75, Онищенка О.І. – в ОВО № 93, Говорухи А.А. – в ОВО № 96, Крука  Ю.В. – в ОВО № 143, Коваленка В.М. та Коваленка С.О. – в ОВО № 147, Білова С.А. – в ОВО № 177, Гошовського В.С. – в ОВО № 178, Космини В.М. та Яценка Д.М. – в ОВО № 200, у зв’язку з поданими ними заявами про відмову від балотування.

З тих же підстав скасовано реєстрацію 6 кандидатів у народні депутати України, висунутих політичними партіями в одномандатних виборчих округах, а саме: Харченка В.В. та Милиці М.М. – Політичною партією "НАРОДНИЙ ФРОНТ" в ОВО № 28 та № 75 відповідно, Савченка А.А. – Політичною партією "Воля" в ОВО № 122, Бульби О.Г. – Політичною партією "Опозиційний блок" в ОВО № 130, Вейдера Д.Л. – Політичною партією "Інтернет партія України" в ОВО № 134, Головка Є.А. – ПАРТІЄЮ "БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА" в ОВО № 175.

Комісія своєю постановою уповноважила Державне підприємство спеціального зв’язку від імені Центральної виборчої комісії здійснити передачу виборчих бюлетенів для голосування на позачергових виборах народних депутатів України окружним виборчим комісіям на засіданнях цих комісій, а працівників зазначеного підприємства – підписати відповідні протоколи про прийняття виборчих бюлетенів для голосування у загальнодержавному багатомандатному та одномандатному виборчих округах. 

Внесено також зміни технічного характеру до двох постанов Комісії. 

Комісія залишила без розгляду по суті подану повторно скаргу Ваца О.І. на бездіяльність ЦВК стосовно повторного розгляду заяви про самовисування кандидата у народні депутати України Ваца О.І., оскільки її подано з порушенням встановлених законом строків оскарження та до неналежного суб’єкта її розгляду.

Також Комісія залишила без розгляду по суті подану повторно скаргу окружної виборчої комісії ОВО № 139, оскільки вона надійшла з порушенням строків оскарження. У своїй скарзі суб’єкт звернення  просив ЦВК оголосити попередження кандидату в народні депутати України в цьому ж окрузі Пеструєву Д.М. у зв’язку з порушенням визначених виборчим законом термінів відкриття партією, кандидати у депутати від якої зареєстровані в загальнодержавному окрузі, кандидатом у депутати в ОВО рахунку свого виборчого фонду. 

Крім того, залишено без розгляду по суті подану повторно скаргу Климашенка К.Г. на бездіяльність ЦВК, в якій він просив негайно виконати рішення суду та зареєструвати його кандидатом у народні депутати України в ОВО № 213 на позачергових виборах народних депутатів України. Рішення прийнято у зв’язку з тим, що скаргу подано повторно без виправлення недоліків та до неналежного суб’єкта її розгляду.

Також Комісія розглянула скаргу кандидата у народні депутати України в ОВО № 39 Самойленка Ю.П. на дії кандидата у народні депутати України в цьому ж окрузі  Астіона В.М. У своїй скарзі суб’єкт звернення просив визнати дії кандидата у народні депутати України Астіона В.М. щодо порушення порядку фінансування передвиборної агітації протиправними та такими, що не відповідають виборчому законодавству, порушують права та законні інтереси суб’єктів виборчого процесу та оголосити йому попередження за фактом використання ним при фінансуванні передвиборної агітації крім коштів виборчого фонду інших коштів.

Суб’єкт звернення зі скаргою обґрунтував свої вимоги тим, що ним виявлено факт публікації матеріалу передвиборної агітації кандидата у народні депутати України Астіона В.М. у спецвипуску газети "Синельниківська правда" від 2 жовтня 2014 року № 28 (176), на його думку, не за рахунок коштів виборчого фонду суб’єкта оскарження. 

Розглянувши скаргу, додані до неї матеріали, а також пояснення суб’єкта оскарження, Комісія частково задовольнила скаргу кандидата у народні депутати України Самойленка Ю.П., визнавши протиправними дії кандидата у народні депутати України Астіона В.М. стосовно порушення встановленого порядку фінансування передвиборної агітації. У задовлені іншої вимоги відмовлено.

ЦВК розглянула подання щодо кандидатур до складу ДВКзакордонних виборчих дільниць закордонного виборчого округу на позачергових виборах народних депутатів України відполітичних партій, депутатські фракції яких зареєстровані в Апараті Верховної Ради України сьомого скликання, а саме фракції політичної партії Всеукраїнське об’єднання "Свобода" та фракції Політичної партії "УДАР (Український Демократичний Альянс за Реформи) Віталія Кличка". Також розглянуто відповідні подання Комуністичної партії України, Ліберальної партії України, ПАРТІЇ "БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА", політичної партії Всеукраїнське об’єднання "Свобода", Політичної партії"Громадянська позиція (Анатолій Гриценко)", Політичної партії "Об’єднання "САМОПОМІЧ", Політичної партії "ПРАВИЙ СЕКТОР" та Міністерства закордонних справ України. За результатами розгляду Комісія утворила 113 дільничних виборчих комісій закордонних виборчих дільниць закордонного виборчого округу на позачергових виборах народних депутатів України 26 жовтня 2014 року.

Крім того, розглянувши подання суб’єктів внесення кандидатур до складу ОВК про заміну їх членів, а також витяги з протоколів засідань ОВК щодо відмови члена цієї комісії скласти присягу,ЦВК внесла зміни до складу окружних виборчих комісій з виборів народних депутатів України на позачергових виборах народних депутатів України 26 жовтня 2014 року, утворених відповідно до постанови ЦВК від 5 вересня 2014 року № 858.

Затверджено єдині кошториси видатків двох окружних виборчих комісій з виборів народних депутатів України одномандатних виборчих округів. Окрім того, Комісія внесла зміни до раніше затвердженого єдиного кошторису видатків однієї з ОВК.

Затверджено також рішення 17 окружних виборчих комісій з виборів народних депутатів України щодо виконання повноважень членів цих комісій на платній основі на позачергових виборах народних депутатів України. 

Комісія розглянула подання Попаснянської районної державної адміністрації Луганської області та Рокитнівської районної державної адміністрації Рівненської області щодо зміни адрес приміщень для голосування та адрес приміщень ДВК звичайних виборчих дільниць № 440389 та № 560764, що існують на постійній основі, через виникнення обставин, які унеможливлюють їх використання для організації голосування та розміщення вказаних комісій. За результатами розгляду внесено відповідні зміни до переліку звичайних та спеціальних виборчих дільниць, утворених на постійній основі постановою ЦВК від 12 квітня 2012 року № 66. 

На виконання рішень Вищого адміністративного суду України та Київського апеляційного адміністративного суду ЦВК зареєструвала 11 кандидатів у народні депутати України, які балотуються в одномандатних виборчих округах у порядку самовисування. 

Відділ взаємодії із ЗМI
 

Просмотров: 1540 | | Рейтинг: 5.0/1
Поділись цим матеріалом у соц.мережах :)