Главная » 2014 » Жовтень » 16 » ЦВК ЗАРЕЄСТРУВАЛА ЩЕ 80 ОФІЦІЙНИХ СПОСТЕРІГАЧІВ ВІД ІНОЗЕМНИХ ДЕРЖАВ ТА МІЖНАРОДНИХ ОРГАНІЗАЦІЙ
11:02
ЦВК ЗАРЕЄСТРУВАЛА ЩЕ 80 ОФІЦІЙНИХ СПОСТЕРІГАЧІВ ВІД ІНОЗЕМНИХ ДЕРЖАВ ТА МІЖНАРОДНИХ ОРГАНІЗАЦІЙ

15 жовтня відбулось чергове засідання Центральної виборчої комісії, яке провів заступник Голови Комісії Андрій Магера.

Комісія низкою постанов зареєструвала уповноважених осіб деяких політичних партій у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі та одномандатних виборчих округах.Водночас скасовано реєстрацію окремих уповноважених осіб кількох політичних партій в ОВО та зареєстровано інших.

Крім того, ЦВК зареєструвала довірених осіб кількох кандидатів у народні депутати України, зареєстрованих в одномандатних виборчих округах. Разом з тим, реєстрацію довірених осіб кількох кандидатів у народні депутати України скасовано.

Комісія залишила без розгляду заяву кандидата у народні депутати України в ОВО № 46 Боровика М.П. про відкликання заяви про самовисування кандидатом у народні депутати України, у зв’язку з відсутністю правових підстав для розгляду.

Розглянувши звернення від 2 іноземних держав та 4 міжнародних організацій, ЦВК зареєструвала 80 офіційних спостерігачів, а саме: 8 – від Чеської Республіки, 7 – від Королівства Норвегія, 39 – від Світового Конгресу Українців, 21 – від Парламентської Асамблеї НАТО, 4 – від Міжнародної комісії з прав людини, 1 – від Асоціації генеральних штатів Європи – Європейського студентського форуму на позачергових виборах народних депутатів України. Таким чином, станом на 15 жовтня загальна кількість зареєстрованих міжнародних офіційних спостерігачів складає   1 189 осіб.

Крім того, розглянувши відповідне подання, Комісія зареєструвала офіційного спостерігача від політичної партії Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина" в закордонному виборчому окрузі на позачергових виборах народних депутатів України 26 жовтня 2014 року.

Внесено зміни технічного характеру до однієї з постанов ЦВК.

Під час засідання Комісія розглянула скаргу кандидата у народні депутати України в ОВО № 80 Балицького Є.В. на дії кандидата у народні депутати України у цьому ж окрузі Генова Т.С., у якій суб’єкт звернення просив визнати такими, що порушують положення виборчого закону дії кандидата у народні депутати України Генова Т.С. щодо розповсюдження відомостей, які мають недостовірний, наклепницький характер та посягають на його права і свободи, а також оголосити йому попередження. За результатами розгляду Комісія відмовила у задоволенні зазначеної скарги, у зв’язку з відсутністю в ній належних підстав для задоволення вимог, зазначених суб’єктом звернення.

Крім того, розглянувши подання суб’єктів внесення кандидатур до складу ОВК про заміну їх членів, заяви голови та члена окружних виборчих комісій про складення їх повноважень, ЦВК внесла зміни до складу окружних виборчих комісій з виборів народних депутатів України на позачергових виборах народних депутатів України 26 жовтня 2014 року, утворених відповідно до постанови ЦВК від 5 вересня 2014 року № 858.

На завершення засідання внесено зміни до раніше затверджених єдиних кошторисів видатків двох ОВК.

Відділ взаємодії із ЗМI

 

Просмотров: 1303 | | Рейтинг: 5.0/1
Поділись цим матеріалом у соц.мережах :)