Главная » 2014 » Жовтень » 14 » ЦВК ЗАРЕЄСТРУВАЛА ВЖЕ 1 056 ОФІЦІЙНИХ СПОСТЕРІГАЧІВ ВІД ІНОЗЕМНИХ ДЕРЖАВ ТА МІЖНАРОДНИХ ОРГАНІЗАЦІЙ
13:46
ЦВК ЗАРЕЄСТРУВАЛА ВЖЕ 1 056 ОФІЦІЙНИХ СПОСТЕРІГАЧІВ ВІД ІНОЗЕМНИХ ДЕРЖАВ ТА МІЖНАРОДНИХ ОРГАНІЗАЦІЙ

ЦВК ЗАРЕЄСТРУВАЛА ВЖЕ 1 056 ОФІЦІЙНИХ СПОСТЕРІГАЧІВ ВІД ІНОЗЕМНИХ ДЕРЖАВ ТА МІЖНАРОДНИХ ОРГАНІЗАЦІЙ ТА СФОРМУВАЛА НОВИЙ СКЛАД ВАСИЛЬКІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ ВИБОРЧОЇ КОМІСІЇ

13 жовтня відбулось чергове засідання Центральної виборчої комісії, яке провів Голова Комісії Михайло Охендовський. Комісія низкою постанов зареєструвала уповноважених осіб деяких політичних партій у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі та одномандатних виборчих округах.

Також скасовано реєстрацію окремих уповноважених осіб кількох політичних партій в ОВО та зареєстровано інших. А одній з політичних партій відмовлено в реєстрації її уповноважених осіб в ОВО. Крім того, ЦВК зареєструвала довірених осіб кількох кандидатів у народні депутати України, зареєстрованих в одномандатних виборчих округах. Разом з тим, кільком з них відмовлено в реєстрації їх довірених осіб, а реєстрацію довірених осіб кількох кандидатів у народні депутати України скасовано.

Комісія скасувала реєстрацію 29 кандидатів у народні депутати України, які балотувалися у порядку самовисування, а саме: Малашевського А.В. – в ОВО № 31, Нікітіна І.Ю. – в ОВО № 32, Твердохліба О.М. та Федіна К.А. – в ОВО № 33, Жира О.О. – в ОВО № 35, Чучки П.П. – в ОВО № 68, Ільтьо І.І. та Кріля І.І. – в ОВО № 69, Матюшенко Л.А. та Модлицького О.І. – в ОВО № 96, Воропаєва О.Г. – в ОВО № 109, Гавриліва І.Р. – в ОВО № 110, Ільюка А.М. – в ОВО № 128, Берендєєва І.В., Берлізова Р.О., Блохіна А.В., Буйненко Н.В, Вознюка А.В., Губарь О.Г., Ізбаша Є.В. – в ОВО № 133, Яценка В.П. – в ОВО № 139, Дубового О.М. та Дубового С.О. – в ОВО № 141, Єрмака О.М. – в ОВО № 162, Щирова О.С. – в ОВО № 170, Гурка В.А. – в ОВО № 173, Швидкого С.В. – в ОВО № 179, Шкулія Є.В. – в ОВО № 213, Бондаренка О.С. – в ОВО № 219, у зв’язку з поданими ними заявами про відмову від балотування. З тих же підстав скасовано реєстрацію 29 кандидатів у народні депутати України, висунутих політичними партіями в одномандатних виборчих округах, а саме: Демідової Н.М., Мельникової О.В., Гребенюк Т.В., Гурської М.Г., Пономаренка М.О., Коляди С.М., Авраменко Л.В., Литвинової І.В., Живаги Є.В., Рижкова С.С., Адамського А.П., Ковальова Г.А., Караїма М.І., Сігала Ф.В., Ціоміка Ю.В., Середюка Д.Г. – Політичною партією "Опозиційний блок" в ОВО № 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 35, 36, 37, 38, 39, 119, 139, 143, 204 відповідно, Селіванової Л.Є. – ПОЛІТИЧНОЮ ПАРТІЄЮ "УКРАЇНСЬКА ПЕРСПЕКТИВА" в ОВО № 37, Габора І.І. та Жмурка А.А. – Радикальною Партією Олега Ляшка в ОВО № 72 та № 191, Грималюка А.В. – політичною партією Всеукраїнське об’єднання "Свобода" в ОВО № 83, Швець О.Є., Онищука В.І., Іванченка В.М. – Політичною партією "НАРОДНИЙ ФРОНТ" в ОВО № 118, 130, 131, Мартинюка С.Я. – політичною партією Народний Рух України в ОВО № 137, Георгієвського А.В. – Комуністичною партією України в ОВО № 145, Кравченка С.В., Демчука В.І. та Лебедівського В.А. – політичною партією Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина" в ОВО № 129, 151, 223 відповідно, Негри А.П. – Ліберальною партією України в ОВО № 186.

Розглянувши звернення від 3 іноземних держав та 5 міжнародних організацій, ЦВК зареєструвала 546 офіційних спостерігачів, а саме: 4 – від Японії, 3 – від Канади, 2 – від Французької Республіки, 134 – від Бюро демократичних інститутів і прав людини Організації з безпеки та співробітництва в Європі, 185 – від Європейської мережі організацій зі спостереження за виборами (ENEMO), 144 – від Канадської місії спостереження за виборами (CANEOM), 49 – від Українського Конгресового Комітету Америки, 25 – від Міжнародної комісії з прав людини на позачергових виборах народних депутатів України.

Таким чином, станом на 13 жовтня загальна кількість зареєстрованих міжнародних офіційних спостерігачів складає 1 056 осіб. Крім того, розглянувши подання суб’єктів внесення кандидатур до складу ОВК про заміну їх членів, подання ОВК про дострокове припинення повноважень члена цієї комісії у зв’язку з відмовою скласти присягу члена комісії, заяви заступника голови та секретарів ОВК про складення їх повноважень без припинення членства в цих комісіях, ЦВК внесла зміни до складу окружних виборчих комісій з виборів народних депутатів України на позачергових виборах народних депутатів України 26 жовтня 2014 року, утворених відповідно до постанови ЦВК від 5 вересня 2014 року № 858. Затверджено єдині кошториси видатків чотирьох окружних виборчих комісій з виборів народних депутатів України одномандатних виборчих округів. Окрім того, Комісія внесла зміни до раніше затверджених єдиних кошторисів видатків низки ОВК. Комісія розглянула подання Артемівської районної державної адміністрації Донецької області щодо зміни адреси приміщення для голосування та адреси приміщення ДВК звичайної виборчої дільниці № 140075, що існує на постійній основі, через виникнення обставин, які унеможливлюють їх використання для організації голосування та розміщення вказаної комісії. За результатами розгляду внесено відповідні зміни до переліку звичайних та спеціальних виборчих дільниць, утворених на постійній основі постановою ЦВК від 12 квітня 2012 року № 66.

Комісія розглянула подання щодо кандидатур до складуВасильківської міської виборчої комісії Київської області від місцевих організацій політичних партій, про утворення депутатських фракцій яких оголошено на першій черговій сесії Верховної Ради України сьомого скликання, а саме – політичної партії Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина", Комуністичної партії України, Політичної партії "УДАР (Український Демократичний Альянс за Реформи) Віталія Кличка".

Також розглянуто відповідні подання зареєстрованих у встановленому законом порядку місцевих організацій політичних партій. За результатами ЦВК сформувала новий склад Васильківської міської виборчої комісії Київської області у кількості 16 осіб. Внесено зміни до складу територіальних виборчих комісій, що здійснюють підготовку та проведення місцевих виборів у трьох регіонах України, сформованого постановою ЦВК від 15 вересня 2010 року № 355 "Про формування складу обласних, районних (крім районів в Автономній Республіці Крим), міських (міст обласного значення, міст Києва та Севастополя), районних у місті Севастополі виборчих комісій, що здійснюють підготовку та проведення місцевих виборів".

Комісія скасувала постанову окружної виборчої комісії ОВО № 102 від 27 вересня 2014 року № 10 "Про розгляд скарг виборців Спода О.П., Делістьянова В.М., Безкровна В.В., Старіченко А.В., Севостянова С.А., Андреєва Л.Л., Самборська А.О." та зобов’язала цю виборчу комісію протягом двох днів розглянути скарги зазначених громадян відповідно до виборчого закону. Разом з тим, ЦВК звернула увагу цієї ОВК на необхідність неухильного дотримання вимог Закону України "Про вибори народних депутатів України". На виконання рішень Вищого адміністративного суду України та Київського апеляційного адміністративного суду Комісія зареєструвала 2 кандидатів у народні депутати України, які балотуються в одномандатних виборчих округах у порядку самовисування.

Відділ взаємодії із ЗМI

Просмотров: 1487 | | Рейтинг: 5.0/1
Поділись цим матеріалом у соц.мережах :)