Главная » 2020 » Листопад » 23 » Розрахунок «ППІ»: за результатами місцевих виборів обласних рад та райрад Донецької і Луганської областей до парламенту може пройти 5 партій
09:07
Розрахунок «ППІ»: за результатами місцевих виборів обласних рад та райрад Донецької і Луганської областей до парламенту може пройти 5 партій
Всеукраїнська громадська організація «Передові Правові Ініціативи» зробила розрахунок на основі результатів місцевих виборів до обласних рад та районних рад Донецької й Луганської областей, які відбулися 25 жовтня 2020 р. Так, на основі даного розрахунку, до Верховної Ради України проходить 5 партій:
ПП «Слуга народу» – 14,48%,
ПП «Європейська Солідарність» - 13,70%,
ПП «Опозиційна Платформа – За Життя» – 12,46%,
ПП «За майбутнє» – 8,56%,
ПП ВО «Батьківщина» – 8,49%.



У відповідності до Виборчого кодексу України розподіл мандатів у Верховній Раді при кількості 450 депутатів може виглядати наступним чином:
ПП «Слуга народу» - 110 депутатів, ПП «Європейська Солідарність» - 106, ПП «Опозиційна Платформа – За Життя» - 95, ПП «За майбутнє» - 70, ПП ВО «Батьківщина» - 69.



Найбільший результат в Україні серед кандидатів від партій у територіальному виборчому окрузі до обласних рад отримав Ткаченко Анатолій Миколайович висунутий ПП ВО «Черкащани» (член політичної партії Всеукраїнське об’єднання «ЧЕРКАЩАНИ», ПАТ «Лебединський насіннєвий завод», директор, місце проживання: Черкаська обл., Звенигородський р-н, м. Шпола), отримавши 10 777 голосів – 269,22% виборчої квоти, якого обрано депутатом Черкаської обласної ради.

Багато народних депутатів України очолили в областях партійні списки, щоб покращити результат партій, майже всі вони пройшли в ради, але відмовилися від обласних мандатів та залишили мандати народних депутатів.

Слід зазначити, що майже в кожній області є одна або декілька «регіональних», «іменних» партій, за яких разом голосують до 30% від всіх партій, якщо вони зможуть об’єднатися, то суттєво можуть змінити конфігурацію Верховної Ради на майбутніх парламентських виборах.


*В Донецькій та Луганській областях вибори до обласних рад не відбулися, дані в цих областях по сумарним результатам до районних рад.



Просмотров: 1247 | | Рейтинг: 5.0/1
Поділись цим матеріалом у соц.мережах :)