Главная » 2014 » Жовтень » 26 » ЦВК ОГОЛОСИЛА ПОПЕРЕДЖЕННЯ ДВОМ КАНДИДАТАМ У НАРОДНІ ДЕПУТАТИ УКРАЇНИ
12:31
ЦВК ОГОЛОСИЛА ПОПЕРЕДЖЕННЯ ДВОМ КАНДИДАТАМ У НАРОДНІ ДЕПУТАТИ УКРАЇНИ

24 жовтня відбулося чергове засідання Центральної виборчої комісії, яке провів Голова Комісії Михайло Охендовський.

Комісія низкою постанов зареєструвала уповноважених осіб деяких політичних партій у загальнодержавному багатомандатному та в одномандатних виборчих округах. Водночас скасовано реєстрацію окремих уповноважених осіб кількох політичних партій в одномандатних виборчих  округах та зареєстровано інших.

Також ЦВК зареєструвала довірених осіб кількох кандидатів у народні депутати України, зареєстрованих в одномандатних виборчих округах.Разом з тим, реєстрацію довірених осіб кількох кандидатів у народні депутати України скасовано, а одному з них відмовлено в реєстрації його довіреної особи.

Комісія розглянула заяву кандидата у народні депутати України в ОВО № 207 Жадченка А.М., у якій він просив ЦВК прийняти рішення про оголошення попередження кандидату в народні депутати України в цьому ж окрузі Рибакову І.О. у зв’язку із встановленням судом факту підкупу виборців. Розглянувши заяву та додану до неї постанову Київського апеляційного  адміністративного суду ЦВК оголосила попередження кандидату в народні депутати України в ОВО № 207 Рибакову І.О. за порушення встановлених Законом України "Про вибори народних депутатів України" обмежень щодо проведення передвиборної агітації.

Залишено без розгляду заяву кандидата у народні депутати України в ОВО № 207 Жадченка А.М. про відкликання заяви про самовисування кандидатом у народні депутати України, у зв’язку з відсутністю правових підстав для розгляду.

Окрім того, розглянуто дві скарги кандидата у народні депутати України в ОВО № 11 Мельника О.В., в яких суб’єкт звернення просив Комісію оголосити попередження кандидату в народні депутати України в цьому ж окрузі Солейко Н.П. за порушення визначених виборчим законом термінів подання до відповідної виборчої комісії проміжного фінансового звіту про надходження та використання коштів її виборчого фонду. Розглянувши скаргу з доданими до неї судовими рішеннями, а також пояснення суб’єкта оскарження, Комісія задовольнила зазначені скарги, оголосивши кандидату в народні депутати України в ОВО № 11 Солейко Н.П. попередження за вказане порушення виборчого закону.

Розглянувши подання суб’єктів внесення кандидатур до складу ОВК про заміну їх членів, заяву члена ОВК про складення його повноважень, подання ОВК з доданими до них рішеннями цих комісій, що засвідчують систематичне невиконання обов’язків членами виборчих комісій, ЦВК внесла зміни до складу окружних виборчих комісій з виборів народних депутатів України на позачергових виборах народних депутатів України 26 жовтня 2014 року, утворених відповідно до постанови ЦВК від 5 вересня 2014 року № 858.

Також розглянувши подання Міністерства закордонних справ України про заміну членів ДВК закордонних виборчих дільниць закордонного виборчого округу та особисті заяви членів ДВК про складення ними своїх повноважень, Комісія внесла відповідні зміни до складу таких ДВК,  утворених відповідно до постанови ЦВК від 10 жовтня 2014 року № 1651 "Про утворення дільничних виборчих комісій з виборів народних депутатів України закордонних виборчих дільниць закордонного виборчого округу на позачергових виборах народних депутатів України 26 жовтня 2014 року".

Внесено зміни до раніше затверджених єдиних кошторисів видатків низки ОВК.

На завершення засідання затверджено рішення 14 ОВК щодо виконання повноважень членів цих комісій на платній основі на позачергових виборах народних депутатів України.

Відділ взаємодії із засобами масової інформації

Секретаріату Центральної виборчої комісії

Просмотров: 1477 | | Рейтинг: 0.0/0
Поділись цим матеріалом у соц.мережах :)