Главная » 2014 » Жовтень » 26

За даними екзит-полу , проведеного Всеукраїнською громадською організацією «Передові правові ініціативи» (ППІ) на виході з виборчих дільниць Луганської області, політична партія «Опозиційний блок» значно випереджує  «Блок Петра Порошенка».

Загалом в Луганській області опитано 30 000 респондентів. Статистична похибка опитування становить – 1%.

Результати екзит-полу в Луганській області (партії) станом на 20:00

... Читати далі »

Переглядів: 2817 | Дата: 26.10.2014

Підготовчі засідання дільничних виборчих комісій та початок голосування на позачергових виборах народних депутатів України відбувалися у спокійній атмосфері, без масових порушень виборчих процедур. У той же час, в МиколаЇвській та Рівненській областях невідомі особи надавали неправдиву інформацію про замінування окремих виборчих дільниць.

 

 

За даними спостерігачів ОПОРИ, які представлені на репрезентативній для усієї країни кількості виборчих дільниць,  20% дільничних виборчих комісій самовільно розпочали свої підготовчі засідання раніше 7 год. 15 хв. У той ... Читати далі »

Переглядів: 1379 | Дата: 26.10.2014

25 жовтня о 22:20 після перерви Центральна виборча комісія продовжила свою роботу в режимі засідання.

Комісія зареєструвала довірену особу одного з кандидатів у народні депутати України, зареєстрованого в ОВО.Разом з тим, реєстрацію довірених осіб кількох кандидатів у народні депутати України скасовано.

Окрім того, ЦВК залишила без розгляду по суті скаргу Чекунова К.В. – уповноваженої особи Політичної партії "Опозиційний блок" у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі, у якій суб’єкт звернення просив визнати бездіяльність ОВК ОВО № 112 такою, що не відповідає вимогам виборчого закону, порушує виборчі права громадян, права та законні інтереси Політичної партії "Опозиційний блок". А також – зобов’язати вказану виборчу комісію забезпечити виконання закону щодо передачі ДВК виборчих бюлетенів для голосування на позачергових виборах народних депутатів України. Скаргу подано неналежним суб’єктом звернення зі ск ... Читати далі »

Переглядів: 1133 | Дата: 26.10.2014

5 жовтня відбулося чергове засідання Центральної виборчої комісії, яке провів Голова Комісії Михайло Охендовський.

Комісія зареєструвала уповноважену особу однієї з  політичних партій в ОВО. Водночас скасовано реєстрацію уповноваженої особи однієї  політичної партії в ОВО та зареєстровано іншу.

Також ЦВК зареєструвала довірених осіб кількох кандидатів у народні депутати України, зареєстрованих в одномандатних виборчих округах. Разом з тим, реєстрацію довіреної особи одного з кандидатів у народні депутати України скасовано.

Комісія скасувала реєстрацію кандидата у народні депутати України Мітрова О.П. в ОВО № 142 на позачергових виборах народних депутатів України, у зв’язку з виявленням обставин, які позбавляють особу, висунуту кандидатом у народні депутати України, права бути обраною народним депутатом України згідно зі статтею 9 виборчого закону.

Разом з тим, наступною постановою ЦВК зобов’язала дільничні виборчі комісії ОВО № 1 ... Читати далі »

Переглядів: 1204 | Дата: 26.10.2014

Сьогодні окремими засобами масової інформації були поширені повідомлення щодо начебто зламу офіційного веб-сайту Центральної виборчої комісії і отримання несанкціонованого доступу до інформаційних ресурсів ЦВК віртуальною "хакерською організацією".

– Всі подібні повідомлення абсолютно не відповідають дійсності та суперечать здоровому глузду. Їх слід розцінювати лише як один з компонентів інформаційної війни, яка ведеться проти нашої держави. Метою таких повідомлень є створення атмосфери недовіри до тієї інформації щодо перебігу голосування та опрацювання протоколів дільничних виборчих комісій, яка 26 жовтня та у наступні дні буде надходити до Центральної виборчої комісії засобами Єдиної інформаційно-аналітичної системи "Вибори". Ми всі чудово пам’ятаємо аналогічні "вутки", які поширювалися у засобах масової інформації та соціальних мережах напередодні дня голосування на позачергових виборах Президента України.

 Сьогодні ... Читати далі »

Переглядів: 1112 | Дата: 26.10.2014

24 жовтня відбулася робоча зустріч Голови Центральної виборчої комісії Михайла Охендовського з делегацією Європейського Парламенту для спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України 26 жовтня 2014 року на чолі з головою спостережної Місії паном Андреєм Пленковічем.

Голова Комісії, вітаючи іноземних гостей, підкреслив, що "Центральна виборча комісія вдячна Місії Європейського Парламенту за інтерес та увагу до нинішніх загальноукраїнських виборів". Під час подальшого спілкування він змістовно ознайомив співрозмовників із виборчою системою, за якою відбуваються нинішні вибори, а також із заходами, які провела Комісія під час організації підготовки позачергових парламентських виборів.

Окремо М.Охендовський зупинився на ситуації з організацією виборів в Донецькій та Луганській областях. У цьому контексті він поінформував спостережну Місію про ті одномандатні виборчі округи, де немає можливості організувати голосування, у зв’язку з тим, ... Читати далі »

Переглядів: 1091 | Дата: 26.10.2014

24 жовтня відбулося чергове засідання Центральної виборчої комісії, яке провів Голова Комісії Михайло Охендовський.

Комісія низкою постанов зареєструвала уповноважених осіб деяких політичних партій у загальнодержавному багатомандатному та в одномандатних виборчих округах. Водночас скасовано реєстрацію окремих уповноважених осіб кількох політичних партій в одномандатних виборчих  округах та зареєстровано інших.

Також ЦВК зареєструвала довірених осіб кількох кандидатів у народні депутати України, зареєстрованих в одномандатних виборчих округах.Разом з тим, реєстрацію довірених осіб кількох кандидатів у народні депутати України скасовано, а одному з них відмовлено в реєстрації його довіреної особи.

Комісія розглянула заяву кандидата у народні депутати України в ОВО № 207 Жадченка А.М., у якій він просив ЦВК прийняти рішення про оголошення попередження кандидату в народні депутати України в цьому ж окрузі Рибакову І.О. у зв’язку із встановленням судом ... Читати далі »

Переглядів: 1477 | Дата: 26.10.2014