Главная » 2014 » Жовтень » 9 » ЦВК ПРИЙНЯЛА РІШЕННЯ ЩОДО СПРОЩЕННЯ ПРОЦЕДУРИ ТИМЧАСОВОЇ ЗМІНИ МІСЦЯ ГОЛОСУВАННЯ ВИБОРЦЯМ ДОНЕЦЬКОЇ ЧИ ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ ТА ЗМІНИЛА АДРЕСИ
13:00
ЦВК ПРИЙНЯЛА РІШЕННЯ ЩОДО СПРОЩЕННЯ ПРОЦЕДУРИ ТИМЧАСОВОЇ ЗМІНИ МІСЦЯ ГОЛОСУВАННЯ ВИБОРЦЯМ ДОНЕЦЬКОЇ ЧИ ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ ТА ЗМІНИЛА АДРЕСИ

7 жовтня під головуванням Михайла Охендовського відбулось засідання Центральної виборчої комісії.

Комісія низкою постанов зареєструвала уповноважених осіб деяких політичних партій у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі та одномандатних виборчих округах. Також скасовано реєстрацію певних уповноважених осіб кількох партій в ОВО та зареєстровано інших.

Крім того, ЦВК зареєструвала довірених осіб кількох кандидатів у народні депутати України, зареєстрованих в одномандатних виборчих округах.Разом з тим, одному з них відмовлено в реєстрації його довіреної особи. А реєстрацію довіреної особи одного з кандидатів у народні депутати України скасовано.

Розглянувши звернення від міжнародної організації, ЦВК зареєструвала 94 офіційних спостерігача від Бюро демократичних інститутів і прав людини Організації з безпеки та співробітництва в Європі на позачергових виборах народних депутатів України. Таким чином, станом на 7 жовтня загальна кількість зареєстрованих міжнародних офіційних спостерігачів складає 404 особи.

Комісія скасувала реєстрацію 4 кандидатів у народні депутати України, висунутих політичними партіями, а саме: Алєксєєнка М.Т. та Комісаренка В.О. – Партією Сергія Тігіпка "Сильна Україна" в ОВО № 97 та № 105, Пазиняка В.С. та Шкіряка З.Н. – Політичною партією "НАРОДНИЙ ФРОНТ" в ОВО № 122 та № 217 відповідно, у зв’язку з поданими ними заявами про відмову від балотування.

Крім того, у зв’язку з виявленням обставин, які позбавляють особу, висунуту кандидатом у народні депутати України, права бути обраною народним депутатом України відповідно до статті 9 виборчого закону, ЦВК скасувала реєстрацію Ричкова П.В., висунутого політичною партією "Твоя Україна" в ОВО № 49.

Комісія внесла зміни до Кошторису окремих видатків Центральної виборчої комісії на підготовку і проведення позачергових виборів народних депутатів України 26 жовтня 2014 року, які здійснюються за бюджетною програмою 6731020 "Проведення виборів народних депутатів України", затвердженого постановою ЦВК від 3 вересня 2014 року № 838. Зазначені зміни стосуються перерозподілу коштів між окремими статтями і не потребують додаткового фінансування.

Внесено також зміни технічного характеру до деяких постанов Комісії. На виконання рішень Вищого адміністративного суду України ЦВК зареєструвала кандидата у народні депутати України Баштана О.В., який балотується в ОВО № 200 у порядку самовисування, та кандидата у народні депутати Луцюка П.С., який балотується в ОВО № 154 у порядку самовисування. Окрім того, на виконання рішення Київського апеляційного адміністративного суду було зареєстровано кандидата у народні депутати України Стаднійчука Р.В. – в ОВО № 16 у порядку самовисування.

Окрім того, Комісія розглянула звернення Донецької обласної державної адміністрації щодо зміни адрес приміщень ОВК одномандатних виборчих округів № 45 та № 51 у зв’язку із здійсненням заходів антитерористичної операції в Донецькій області. У підсумку ЦВК визначила, що на час підготовки та проведення позачергових виборів народних депутатів України 26 жовтня 2014 року окружні виборчі комісії з виборів народних депутатів України ОВО № 45 та № 51 здійснюють свої повноваження за адресами: вул. 50-річчя СРСР, буд. 89, смт Желанне Ясинуватського району Донецької області, 84632 (приміщення загальноосвітньої школи) та Станція Майорська, місто Горлівка Донецької області, 84632 (приміщення станції Майорська) відповідно. Розглянувши подання суб’єктів внесення кандидатур до складу ОВК про заміну їх членів, ЦВК внесла зміни до складу окружних виборчих комісій з виборів народних депутатів України на позачергових виборах народних депутатів України 26 жовтня 2014 року, утворених відповідно до постанови ЦВК від 5 вересня 2014 року № 858.

Затверджено єдині кошториси видатків чотирьох окружних виборчих комісій з виборів народних депутатів України одномандатних виборчих округів.

Окрім того, Комісія внесла зміни до раніше затверджених єдиних кошторисів видатків семи ОВК з виборів народних депутатів України одномандатних виборчих округів. Затверджено також рішення 15 окружних виборчих комісій з виборів народних депутатів України щодо виконання повноважень членів цих комісій на платній основі на позачергових виборах народних депутатів України.

На завершення засідання Комісія своїм рішенням встановила, що виборці, виборча адреса яких відноситься до території Донецької чи Луганської області, при зверненні до органу ведення Державного реєстру виборців із заявою про тимчасову зміну місця голосування на період проведення позачергових виборів народних депутатів України, можуть не додавати документи, які підтверджують необхідність тимчасової зміни місця їх голосування.

 

Відділ взаємодії із ЗМІ

Просмотров: 1352 | | Рейтинг: 5.0/1
Поділись цим матеріалом у соц.мережах :)