Главная » 2014 » Жовтень » 09

14 жовтня 2014 року у Києві відбудеться конференція «Парламентські вибори-2014: Виклики та очікування», організована Всеукраїнською громадською організацією &laqu ... Читати далі »

Переглядів: 1512 | Дата: 09.10.2014

ГОЛОВА ЦВК М.ОХЕНДОВСЬКИЙ: "СПОДІВАЮСЬ, ЩО НАРОДНІ ДЕПУТАТИ ЗАБУДУТЬ ПРО СВОЇ ПОЛІТИЧНІ РОЗБІЖНОСТІ І ВСЕ Ж ТАКИ ЗМОЖУТЬ ПРОГОЛОСУВАТИ ЗА ЗМІНИ ДО ВИБОРЧОГО ЗАКОНУ"

... Читати далі »

Переглядів: 1423 | Дата: 09.10.2014

8 жовтня відбулось чергове засідання Центральної виборчої комісії, яке провів заступник Голови Комісії Андрій Магера.

Комісія низкою постанов зареєструвала уповноважених осіб деяких політичних партій у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі та одномандатних виборчих округах. Також скасовано реєстрацію певних уповноважених осіб однієї зпартій в ОВО та зареєстровано інших.  ... Читати далі »

Переглядів: 1325 | Дата: 09.10.2014

З понеділка, 13 жовтня, на "Першому національному" телеканалі стартують дебати у рамках виборчої кампанії на позачергових парламентських виборах.

Переглядів: 1414 | Дата: 09.10.2014

За ухвалою суду Центральна виборча комісія зареєструвала ще трьох кандидатів у народні депутати. Проте, такими діями суду у виборчій комісії незадоволені. Про це повідомила заступник голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна.

Переглядів: 1303 | Дата: 09.10.2014

Куди звертатися із заявою про тимчасову зміну місця голосування?

... Читати далі »

Переглядів: 1227 | Дата: 09.10.2014

Якщо у зв’язку з навчанням, роботою, виїздом за кордон, чи іншими подіями виборець у день виборів не може перебувати за зареєстрованим місцем проживання, то для того, щоб проголосувати, він може тимчасово (на період проведення виборів чи референдуму) змінити місце голосування.

Порядок тимчасової зміни місця голосування виборця без зміни його виборчої адреси За мотивованим зверненням виборця орган ведення Державного реєстру виборців може тимчасово змінити виборцю місце голосування (виборчу дільницю) без зміни його виборчої адреси.

... Читати далі »

Переглядів: 1687 | Дата: 09.10.2014

ПОРАДА № 1: Перевірте себе у списку виборців:

1. За допомогою реєстрації на сайті Державного реєстру виборців і подання відповідного звернення через електронну систему. Відповідь має надійти на вашу електронну скриньку протягом кількох днів;

... Читати далі »

Переглядів: 1380 | Дата: 09.10.2014

Якщо Ви не будете перебувати за місцем реєстрації (прописки) у день голосування на позачергових виборах народних депутатів України 26 жовтня 2014 року, але хочете реалізувати своє виборче право, тоді скористайтеся порадами ОПОРИ.

Громадяни України мають право на тимчасову зміну місця голосування (на день голосування) на виборах народних депутатів без зміни виборчої адреси, що закріплено в частині 3 статті 7 Закону України "Про Державний реєстр виборців".

... Читати далі »

Переглядів: 1475 | Дата: 09.10.2014

62,2% українців не бажають бачити у Верховній Раді жодного колишнього народного депутата. Про це свідчать дані опитування громадської думки, проведені Центром Разумкова з 19 по 23 вересня.

... Читати далі »

Переглядів: 1398 | Дата: 09.10.2014

7 жовтня під головуванням Михайла Охендовського відбулось засідання Центральної виборчої комісії.

Комісія низкою постанов зареєструвала уповноважених осіб деяких політичних партій у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі та одномандатних виборчих округах. Також скасовано реєстрацію певних уповноважених осіб кількох партій в ОВО та зареєстровано інших.

Крім того, ЦВК зареєструвала довірених осіб кількох кандидатів у народні депутати України, зареєстрованих в одномандатних виборчих округах.Разом з тим, одному з них ві ... Читати далі »

Переглядів: 1351 | Дата: 09.10.2014

Громадянська мережа ОПОРА у запрошує волонтерів для громадського спостереження на позачергових виборах до Верховної Ради України в межах дев’яти виборчих округів Київської області.

Завданням волонтерів буде здійснення спостереження за всіма виборчими процедурами на конкретній виборчій дільниціу Київській області протягом дня голосування та в ніч підрахунку голосів (26-27 жовтня).

Вимоги до громадських спостерігачів:

особи, які досягли 18-го віку;

безпартійність та політична ... Читати далі »

Переглядів: 1196 | Дата: 09.10.2014

Верховная Рада своим постановлением изменила границы Перевальского и Попаснянского районов Луганской области.

Рада изменила границы двух районов Луганской области.

За постановление №5116 проголосовали 236 народных депутатов. Автор проектов постановлений – глава Луганской областной государственной администрации Геннадий Москаль.

... Читати далі »

Переглядів: 1416 | Дата: 09.10.2014

6 жовтня під головуванням Михайла Охендовського відбулось засідання Центральної виборчої комісії.

Комісія низкою постанов зареєструвала уповноважених осіб деяких політичних партій у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузіта одномандатних виборчих округах. А одній з політичних партій відмовлено в реєстрації уповноваженої особи в ОВО. Також скасовано реєстрацію низки уповноважених осіб одн ... Читати далі »

Переглядів: 1478 | Дата: 09.10.2014

РЕЗЮМЕ

1. Попри те, що Закон “Про вибори народних депутатів України” в цілому дозволяє провести позачергові вибори народних депутатів України у відповідності до міжнародних стандартів, ряд важливих питань організації виборчого процесу ним не врегульовано взагалі, або ж існуючі положення Закону потребують удосконалення. Зокрема, Закон не дає вичерпної відповіді на питання про те, яким чином має забезпечуватись безпечність роботи виборчих комісій, транспортування виборчої документації, ... Читати далі »

Переглядів: 1425 | Дата: 09.10.2014

Центральная избирательная комиссия приняла постановление о создании рабочей группы по обеспечению безопасности функционирования и проверки состояния защищенности программно-технического комплекса информационно-аналитической системы "Выборы народных депутатов Украины" Единой информационно-аналитической системы "Выборы".

Соответствующее решение было принято сегодня во время заседания ЦИК, передает корреспондент РБК-Украина. Согласно постановлению, в состав рабочей группы должны войти сотрудники Государственной службы специальной связи и защиты информации Украины и Службы безопасности Украины.

Проверку соответствия и состояния защищенности программно-технического комплекса ... Читати далі »

Переглядів: 1342 | Дата: 09.10.2014

Центральная избирательная комиссия по состоянию на 6 октября зарегистрировала 310 официальных наблюдателей от иностранных государств и международных организаций на внеочередных выборах народных депутатов в Верховную раду Украины, передает корреспондент РБК-Украина.

В частности, 55 из них ЦИК зарегистрировала сегодня во время заседания.

Среди зарегистрированных сегодня - 19 официальных наблюдателей от Королевства Дания, 12 - от Республики Польша, 17 - от Международного экспертного центра избирательных систем и 7 представителей Национального Демократического Института Международных Отношений. Напомним, по состоянию на 1 октября 2014 г.

ЦИК зарегистрировала 255 международных наблюдателей. Отметим, внеочередные выборы в Верховную Раду Украины запланированы на 26 октября.

Переглядів: 1473 | Дата: 09.10.2014

Центральна виборча комісія уклала угоду з ПАТ "Інком" на обслуговування системи "Державний реєстр виборців" за 1,7 млн грн.

Про це повідомляється у "Віснику державних закупівель". Йдеться про сервісне обслуговування телекомунікаційного обладнання та обладнання технічного захисту інформації реєстру. "Інком" Олександра Кардакова отримав підряд за переговорною процедурою, оскільки перед тим торги двічі скасовувалися за браком достатньої кількості учасників.

Окрім того наразі оголошені ще два тендери на обслуговування реєстру – торги на оновлення ключових даних системи (158 тис грн.) і на ліцензії на антивірус (276 тис грн.).

Також ЦВК оголосив про закупівлю комп’ютерної та оргтехніки, принтерів та серверного обладнання (загалом 2,73 млн грн.)

Переглядів: 1292 | Дата: 09.10.2014

3 жовтня о 20:00 під головуванням Михайла Охендовського відбулось друге засідання Центральної виборчої комісії.

Комісія затвердила результати жеребкувань щодо черговості надання ефірного часу на Першому Національному каналі НТКУ та на Першому каналі НРКУ політичним партіям, кандидати у народні депутати України від яких зареєстровані у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі, для проведення передвиборної агітації за рахунок коштів Державного бюджету України, виділених на підготовку і ... Читати далі »

Переглядів: 1416 | Дата: 09.10.2014