Главная » 2014 » Жовтень » 9 » ЦВК ЗАРЕЄСТРУВАЛА 55 ОФІЦІЙНИХ СПОСТЕРІГАЧІВ І РОЗГЛЯНУЛА НИЗКУ ІНШИХ ПИТАНЬ
12:42
ЦВК ЗАРЕЄСТРУВАЛА 55 ОФІЦІЙНИХ СПОСТЕРІГАЧІВ І РОЗГЛЯНУЛА НИЗКУ ІНШИХ ПИТАНЬ

6 жовтня під головуванням Михайла Охендовського відбулось засідання Центральної виборчої комісії.

Комісія низкою постанов зареєструвала уповноважених осіб деяких політичних партій у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузіта одномандатних виборчих округах. А одній з політичних партій відмовлено в реєстрації уповноваженої особи в ОВО. Також скасовано реєстрацію низки уповноважених осіб однієї з партій в ОВО та зареєстровано інших.

Крім того, ЦВК зареєструвала довірених осіб деяких кандидатів у народні депутати України, зареєстрованих в одномандатних виборчих округах. Разом з тим, кільком з них відмовлено в реєстрації їх довірених осіб. А реєстрацію довіреної особи одного з кандидатів у народні депутати України скасовано.

Розглянувши відповідні звернення від іноземних держав та міжнародних організацій, ЦВК зареєструвала 55 офіційних спостерігачів, зокрема: 19 – від Королівства Данія, 12 – від Республіки Польща, 17 – від Міжнародного експертного центру виборчих систем (ICES), 7 – від Національного Демократичного Інституту Міжнародних Відносин на позачергових виборах народних депутатів України.

Таким чином, станом на 6 жовтня загальна кількість зареєстрованих міжнародних офіційних спостерігачів складає 310 осіб. Окрім того, скасовано реєстраціюкандидата у народні депутати України Сацюка С.В., який балотувався у порядку самовисування в ОВО № 66,у зв’язку з поданою ним заявою про відмову від балотування. З тих же підстав Комісія скасувала реєстрацію кандидата у народні депутати України Кубаха О.П., включеного до виборчого списку Радикальної Партії Олега Ляшка під № 105.

Комісія внесла зміни технічного характеру до деяких своїх постанов. Окрім того, Комісія встановила Порядок проведення жеребкування щодо черговості надання політичним партіям, кандидати у народні депутати України від яких зареєстровані у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі, ефірного часу на регіональних теле- та радіоканалах для проведення передвиборної агітації за рахунок і в межах коштів Державного бюджету України, виділених на підготовку та проведення виборів народних депутатів України.

Також відповідний порядок проведення жеребкування встановлено і для кандидатів у народні депутати України, зареєстрованим в одномандатних виборчих округах. ЦВК своєю постановою зобов’язала окружні виборчі комісії утворити робочі групи із забезпечення безпеки функціонування та перевірки стану захищеності програмно-технічного комплексу інформаційно-аналітичної системи "Вибори народних депутатів України" ЄІАС "Вибори". Передбачено, що до їх складу буде включено співробітників Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, Служби безпеки України за їх згодою. Зазначені робочі групи повинні включно до 23 жовтня 2014 року забезпечити виконання заходів щодо перевірки відповідності стану захищеності програмно-технічного комплексу цієї системи, елементи якого встановлено в приміщеннях ОВК, вимогам захисту інформації в Україні.

За результатами перевірки до Центральної виборчої комісії будуть подані відповідні протоколи. Крім того, Комісія прийняла постанову "Про особливості виготовлення списків виборців та іменних запрошень на вибори для окремих виборчих дільниць, утворених на території Донецької та Луганської областей". Нею визначено, що в разі неможливості виконання своїх повноважень органом ведення Державного реєстру виборців, утвореним на території зазначених областей, попередні та уточнені списки виборців, а також іменні запрошення на вибори для виборчих дільниць виготовляються іншим органом ведення Державного реєстру виборців, визначеним Службою розпорядника Державного реєстру виборців. Перелік таких виборчих дільниць надається Центральній виборчій комісії відповідними обласними державними адміністраціями. У зв’язку з неможливістю виконання окремими органами ведення Державного реєстру виборців, утвореними в Донецькій та Луганській областях, своїх повноважень через ситуацію, що склалася в указаних регіонах України, ЦВК прийняла постанову "Про деякі питання забезпечення ведення Державного реєстру виборців стосовно громадян України, виборча адреса яких належить до території Донецької та Луганської областей".

Розглянувши подання суб’єктів внесення кандидатур до складу ОВК про заміну їх членів, заяви голови, заступника голови, секретаря ОВК про складення їх повноважень без припинення членства в цій комісії та членів ОВК про складення їх повноважень, ЦВК внесла зміни до складу окружних виборчих комісій з виборів народних депутатів України на позачергових виборах народних депутатів України 26 жовтня 2014 року, утворених відповідно до постанови ЦВК від 5 вересня 2014 року № 858.

На завершення засідання затверджено єдині кошториси видатків шести окружних виборчих комісій з виборів народних депутатів України одномандатних виборчих округів.

 

Відділ взаємодії із ЗМІ

Просмотров: 1480 | | Рейтинг: 0.0/0
Поділись цим матеріалом у соц.мережах :)