Главная » 2014 » Жовтень » 23 » ЦВК ЗМІНИЛА АДРЕСУ ПРИМІЩЕННЯ ОКРУЖНОЇ ВИБОРЧОЇ КОМІСІЇ У ДОНЕЦЬКІЙ ОБЛАСТI
17:39
ЦВК ЗМІНИЛА АДРЕСУ ПРИМІЩЕННЯ ОКРУЖНОЇ ВИБОРЧОЇ КОМІСІЇ У ДОНЕЦЬКІЙ ОБЛАСТI

21 жовтня відбулося чергове засідання Центральної виборчої комісії, яке провів Голова Комісії Михайло Охендовський.

Комісія низкою постанов зареєструвала уповноважених осіб деяких політичних партій в одномандатних виборчих округах. Водночас скасовано реєстрацію окремих уповноважених осіб кількох політичних партій в ОВО та зареєстровано інших.

Окрім того, ЦВК зареєструвала довірених осіб кількох кандидатів у народні депутати України, зареєстрованих в одномандатних виборчих округах. Разом з тим, реєстрацію довірених осіб кількох кандидатів у народні депутати України скасовано, а одному з них відмовлено в реєстрації його довіреної особи.

Розглянувши відповідні подання, Комісія зареєструвала 10 офіційних спостерігачів від п’яти політичних партій в закордонному виборчому окрузі на позачергових виборах народних депутатів України, а саме: 4 – від Політичної партії "Громадянська позиція (Анатолій Гриценко)", 3 – від Політичної партії "ПРАВИЙ СЕКТОР", 1 – від Політичної партії "НАРОДНИЙ ФРОНТ", 1 – від Політичної партії "Сила Людей", 1 – від політичної партії Всеукраїнське об’єднання "Свобода".

Розглянуто також звернення Донецької обласної державної адміністрації щодо зміни адреси приміщення окружної виборчої комісії  ОВО  № 45 у зв’язку зі здійсненням заходів антитерористичної операції в Донецькій області. За результатами розгляду ЦВК визначила, що на час підготовки та проведення позачергових виборів народних депутатів України зазначена ОВК буде здійснювати свої повноваження за адресою: вул. Свободи, буд. 6, м. Слов’янськ, Донецька область, 84122.

Комісія залишила без розгляду по суті подану повторно скаргу Бондаря К.В. – довіреної особи кандидата у народні депутати України Лисенка О.І., зареєстрованого в ОВО № 150, в якій він просив ЦВК визнати дії кандидата у народні депутати України в цьому ж окрузі Жеваго К.В. такими, що не відповідають вимогам виборчого закону. Скаргу подано з порушенням встановлених строків оскарження.

Окрім того, ЦВК розглянула ще одну скаргу вищезазначеного суб’єкта звернення, в якій він просив визнати дії кандидата у народні депутати України Жеваго К.В. щодо використання ним коштів на передвиборну агітацію в ефірі місцевого телебачення не з його виборчого фонду, такими, що не відповідають вимогам виборчого закону, а також прийняти рішення про оголошення йому попередження. За результатами розгляду через відсутність підстав, визначених законом, Комісія відмовила у задоволенні зазначеної скарги.

Також Комісія розглянула заяву Ємця Л.О. – представника політичної партії "Народний фронт" у ЦВК з правом дорадчого голосу із повідомленням про встановлення судом факту порушення виборчого закону кандидатом у народні депутати України в ОВО № 103 Медвідем В.В. У заяві суб’єкт звернення просив Центральну виборчу комісію оголосити кандидату в народні депутати України Медвідю В.В. попередження за порушення встановлених Законом України "Про вибори народних депутатів України" обмежень щодо проведення передвиборної агітації. У зв’язку із встановленням передбачених законом підстав, Комісія оголосила кандидату в народні депутати України в ОВО № 103 Медвідю В.В. відповідне попередження.

Розглянувши подання суб’єктів внесення кандидатур до складу ОВК про заміну їх членів, заяву про складення повноважень секретаря ОВК, а також витяги з протоколів засідань ОВК щодо відмови членів цих комісій скласти присягу, ЦВК внесла зміни до складу окружних виборчих комісій з виборів народних депутатів України на позачергових виборах народних депутатів України 26 жовтня 2014 року, утворених відповідно до постанови ЦВК від 5 вересня 2014 року № 858.

Окрім того, Комісія розглянула подання Політичної партії "ПРАВИЙ СЕКТОР" про заміну члена дільничної виборчої комісії закордонної виборчої дільниці закордонного виборчого округу та особисту заяву голови ДВК про складення ним своїх повноважень. За результатами розгляду внесено відповідні зміни до складу двох ДВК закордонних виборчих дільниць закордонного виборчого округу, утворених відповідно до постанови ЦВК від 10 жовтня 2014 року № 1651.

Внесено зміни до раніше затверджених єдиних кошторисів видатків низки ОВК. Також затверджено рішення 16 ОВК з виборів народних депутатів України щодо виконання повноважень членів цих комісій на платній основі на позачергових виборах народних депутатів України.

На завершення засідання Комісія розглянула дві скарги кандидата у народні депутати України в ОВО № 139 Пеструєва Д.М., суб’єктом оскарження в яких визначено окружну виборчу комісію ОВО № 139. У своїх скаргах суб’єкт звернення просив, зокрема, визнати протиправною її  бездіяльність в частині невиконання пункту 2 постанови ЦВК "Про заяву кандидата у народні депутати України Пеструєва Д.М. в одномандатному виборчому окрузі № 139 на позачергових виборах народних депутатів України 26 жовтня 2014 року" від 9 жовтня 2014 року № 1599. Цим пунктом зазначену ОВК було зобов’язано відкликати повідомлення з вимогою щодо дострокового розірвання договорів з кандидатом у народні депутати України Пеструєвим Д.М., надіслане головам відповідних районних державних адміністрацій та районних рад, що здійснюють повноваження на території відповідних адміністративно-територіальних одиниць, які входять у межи вказаного виборчого округу. Також Пеструєв Д.М. просив встановити факт грубого порушення окружною виборчою комісією Конституції України, Законів України "Про вибори народних депутатів України", "Про Центральну виборчу комісію" та направити копії скарг до правоохоронних органів для відповідного реагування. Розглянувши скарги, додані до них матеріали, а також пояснення суб’єкта оскарження,  Комісія відмовила у задоволенні зазначених скарг у зв’язку з відсутністю належних підстав.

Відділ взаємодії із засобами масової інформації

Секретаріату Центральної виборчої комісії

Просмотров: 1161 | | Рейтинг: 5.0/1
Поділись цим матеріалом у соц.мережах :)