Главная » 2014 » Жовтень » 26 » ГОЛОВА ЦВК М.ОХЕНДОВСЬКИЙ: "ЖОДНИХ ЗАГРОЗ ІНФОРМАЦІЙНИМ РЕСУРСАМ ЦЕНТРАЛЬНОЇ ВИБОРЧОЇ КОМІСІЇ НА ЦЕЙ ЧАС НЕ ІСНУЄ"
12:34
ГОЛОВА ЦВК М.ОХЕНДОВСЬКИЙ: "ЖОДНИХ ЗАГРОЗ ІНФОРМАЦІЙНИМ РЕСУРСАМ ЦЕНТРАЛЬНОЇ ВИБОРЧОЇ КОМІСІЇ НА ЦЕЙ ЧАС НЕ ІСНУЄ"

Сьогодні окремими засобами масової інформації були поширені повідомлення щодо начебто зламу офіційного веб-сайту Центральної виборчої комісії і отримання несанкціонованого доступу до інформаційних ресурсів ЦВК віртуальною "хакерською організацією".

– Всі подібні повідомлення абсолютно не відповідають дійсності та суперечать здоровому глузду. Їх слід розцінювати лише як один з компонентів інформаційної війни, яка ведеться проти нашої держави. Метою таких повідомлень є створення атмосфери недовіри до тієї інформації щодо перебігу голосування та опрацювання протоколів дільничних виборчих комісій, яка 26 жовтня та у наступні дні буде надходити до Центральної виборчої комісії засобами Єдиної інформаційно-аналітичної системи "Вибори". Ми всі чудово пам’ятаємо аналогічні "вутки", які поширювалися у засобах масової інформації та соціальних мережах напередодні дня голосування на позачергових виборах Президента України.

 Сьогодні усі без винятку інформаційні ресурси Комісії функціонують належним чином та у штатному режимі. Усі вони є захищеними на тому рівні, який дозволяє бути упевненим у неможливості несанкціонованого доступу до них з боку спецслужб розвинених країн та інших країн світу. Жодних загроз інформаційним ресурсам Центральної виборчої комісії на цей час не існує, – заявив з цього приводу Голова Комісії Михайло Охендовський.

Інтенсивність хакерських атак на інформаційні ресурси Центральної виборчої комісії традиційно зростає перед днем голосування. Завтрашні позачергові вибори народних депутатів України також не є винятком.

- Але, як і завжди, такі атаки є марними. Жодних негативних наслідків спричинити вони не здатні, - наголосив М. Охендовський. Працівники управління інформаційного забезпечення Секретаріату Комісії мають у своєму розпорядженні весь арсенал необхідних засобів для протидії будь-яким спробам несанкціонованого доступу до інформаційних ресурсів ЦВК. В необхідних випадках Комісія отримує належну організаційно-технічну допомогу з боку Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації, а також Служби безпеки України.

– Комплексна система захисту ЄІАС "Вибори" отримала атестат відповідності вимогам законодавства України ще 20 жовтня 2014 року. Це дозволяє нам бути абсолютно переконаними в тому, що жодна особа, у якій би країні вона б не перебувала та яких би зусиль не докладала, несанкціонованого доступу до інформаційних ресурсів Центральної виборчої комісії отримати не зможе. Відповідно не існує і жодної небезпеки функціонуванню таких ресурсів, а також надійності передачі даних з їх використанням як сьогодні, так і в день голосування та в усі наступні дні. Інформаційних загроз належному проведенню виборів немає, – зауважив Голова Комісії.

Відділ взаємодії із засобами масової інформації

Секретаріату Центральної виборчої комісії

 

Просмотров: 1112 | | Рейтинг: 0.0/0
Поділись цим матеріалом у соц.мережах :)