Главная » 2014 » Жовтень » 23 » КІЛЬКІСТЬ НАДРУКОВАНИХ ВИБОРЧИХ БЮЛЕТЕНІВ ПОВНІСТЮ ВІДПОВІДАЄ ВИМОГАМ ЧИННОГО ЗАКОНОДАВСТВА
17:41
КІЛЬКІСТЬ НАДРУКОВАНИХ ВИБОРЧИХ БЮЛЕТЕНІВ ПОВНІСТЮ ВІДПОВІДАЄ ВИМОГАМ ЧИННОГО ЗАКОНОДАВСТВА

Відповідно до ч. 8 ст. 80 Закону України "Про вибори народних депутатів України", виборчі бюлетені для кожної виборчої дільниці виготовляються у кількості, що на 0,5 відсотка перевищує кількість виборців, які включені до списку виборців на відповідній виборчій дільниці відповідного одномандатного округу з урахуванням кратності розміщення виборчих бюлетенів в межах поліграфічного листа при їх виготовленні.

Постановами від 26 вересня 2014 року №1224 та від 1 жовтня 2014 року №1420 ЦВК затвердила форму, колір та текст виборчого бюлетеня відповідно багатомандатного та одномандатних виборчих округів. Зазначеними постановами було встановлено, що виборчі бюлетені виготовляються для кожної звичайної та закордонної виборчої дільниці у кількості, що на 0,5 відсотка перевищує кількість виборців, які за даними Державного реєстру виборців станом на 26 вересня 2014 року відносяться до відповідної виборчої дільниці, з можливим відхиленням зазначеної кількості з урахуванням кратності розміщення виборчих бюлетенів у межах поліграфічного листа при їх виготовленні. Замовлення на виготовлення цих бюлетенів Комісія розмістила на двох державних підприємствах, а саме - Державному підприємстві "Поліграфічний комбінат "Україна" по виготовленню цінних паперів" та Банкнотно-монетному дворі Національного банку України.

Станом на 26 вересня 2014 року, згідно з даними Державного реєстру виборців, кількість виборців з виборчою адресою в Україні (без врахування Автономної Республіки Крим та м.Севастополь) становила 34 044 311 осіб. Виходячи з цього, ЦВК замовила наступну кількість виборчих бюлетенів: для голосування в загальнодержавному виборчому окрузі – 34 558 672 штуки; для голосування в одномандатних виборчих округах – 34 141 856 штук. Різниця в цих цифрах пов’язана з декількома факторами.

1. В замовленні для багатомандатного виборчого округу враховані 112 закордонних виборчих дільниць, для яких виготовлено 467584 бюлетені.

2. Різною кратністю розміщення виборчих бюлетенів на поліграфічному листі при їх виготовленні. Так, при виготовленні бюлетеня для загальнодержавного виборчого округу кратність становила 4 – тобто чотири бюлетеня на поліграфічному листі, а при виготовленні бюлетеня для одномандатних виборчих округів – від 3 до 12 – в залежності від довжини бюлетеня. Є ще важливі моменти, які впливають на замовлення виборчих бюлетенів.

1. Окружними виборчими комісіями утворено 57 виборчих дільниць на тимчасовій основі, для яких будуть замовлені виборчі бюлетені. 2. Вчора був останній день, коли виборець мав можливість тимчасово змінити місце голосування без зміни виборчої адреси. Сьогодні ми вже маємо уточнені списки виборців, які будуть проаналізовані в Центральній виборчій комісії, і у разі необхідності будуть зроблені додаткові замовлення виборчих бюлетенів для окремих дільниць.

Остаточна зведена інформація про кількість виборчих бюлетенів для голосування у загальнодержавному окрузі та для голосування в одномандатних округах, відповідно до ч. 5 ст. 81 Закону України "Про вибори народних депутатів України", буде оприлюднена на офіційному веб-сайті Центральної виборчої комісії не пізніш як за один день до дня голосування.

З метою здійснення контролю за виготовленням виборчих бюлетенів для голосування на позачергових виборах народних депутатів України 26 жовтня 2014 року Центральна виборча комісія постановою від 26 вересня 2014 року № 1223 утворила контрольну комісію, до складу якої увійшли представники 4 політичних партій: політичної партії Всеукраїнське об’єднання "Свобода", ПАРТІЇ РЕГІОНІВ, політичної партії Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина", Політичної партії "УДАР (Український Демократичний Альянс за Реформи) Віталія Кличка".

Відділ взаємодії із засобами масової інформації

Секретаріату Центральної виборчої комісії 

Просмотров: 1140 | | Рейтинг: 5.0/1
Поділись цим матеріалом у соц.мережах :)