Главная » 2014 » Жовтень » 23 » Комісія затвердила та розглянула низку питання
17:44
Комісія затвердила та розглянула низку питання

ЦВК ПЕРЕДАЛА ДВК ТРЬОХ ЗАКОРДОННИХ ВИБОРЧИХ ДІЛЬНИЦЬ ВИБОРЧІ БЮЛЕТЕНІ ТА ЗАТВЕРДИЛА РОЗ’ЯСНЕННЯ ЩОДО ПОГАШЕННЯ БЮЛЕТЕНІВ, НЕПЕРЕДАНИХ ОВК І ДВК НА ДОНБАСІ

22 жовтня відбулося чергове засідання Центральної виборчої комісії, яке провів Голова Комісії Михайло Охендовський.

Під час засідання ЦВК передала дільничним виборчим комісіям трьох закордонних виборчих дільниць через представника Міністерства закордонних справ України – начальника Управління генерального секретаріату Анатолія Діденка 1 тис. 20 виборчих бюлетенів з виборів народних депутатів України для голосування у закордонному виборчому окрузі. Після завершення процедури передачі виборчих бюлетенів було складено відповідний протокол. Зазначені бюлетені було передано до ЗВО додатково до переданих 17 жовтня 2014 року у зв’язку з уточненням списків виборів.

Комісія розглянула питання про виконання судових рішень.

Низкою постанов зареєстровано уповноважених осіб деяких політичних партій у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі та в одномандатних виборчих округах. Водночас скасовано реєстрацію окремих уповноважених осіб кількох політичних партій в ОВО та зареєстровано інших.

Також ЦВК зареєструвала довірених осіб кількох кандидатів у народні депутати України, зареєстрованих в одномандатних виборчих округах. Разом з тим, реєстрацію довірених осіб кількох кандидатів у народні депутати України скасовано.

Своїм рішенням Комісія дозволила дільничним виборчим комісіям спеціальних виборчих дільниць № 000003 – 000030, 000032, 000034 – 000039 ОВО № 143, утворених на суднах, які в день голосування перебуватимуть у плаванні під Державним Прапором України, виготовити виборчі бюлетені для голосування у загальнодержавному багатомандатному та одномандатному виборчому окрузі в кількості, що на 0,5 відсотка перевищує кількість виборців, включених  до списку виборців на цих виборчих дільницях.

У зв’язку з численними зверненнями окружних виборчих комісій ОВО, утворених у межах Донецької та Луганської областей, Комісія затвердила Роз’яснення щодо порядку погашення виборчих бюлетенів для голосування на позачергових виборах народних депутатів України в цих одномандатних виборчих округах, непереданих окружним та дільничним виборчим комісіям. Також встановлено низку форм документів,  необхідних для його реалізації.

Комісія розглянула скаргу  кандидата у народні депутати України в ОВО № 91 Данченка В.О., в якій він просив надати правову оцінку діям кандидата у народні депутати України у цьому ж окрузі Сольвара Р.М. щодо дотримання ним вимог законодавства про вибори. А також – зобов’язати суб’єкта оскарження утриматися від вчинення дій, які мають ознаки непрямого підкупу виборців, здійснити заходи контролю за надходженням, обліком, використанням коштів його виборчого фонду, оголосити йому попередження, а у випадку виявлення порушень, за які встановлено кримінальну або адміністративну відповідальність, повідомити відповідні органи для перевірки і реагування. За результатами розгляду через відсутність підстав, визначених законом, Комісія відмовила у задоволенні вимог зазначеної скарги.

Також за відсутності належних підстав та доказів ЦВК відмовила у задоволенні скарги Партії Сергія Тігіпка "Сильна Україна" в особі Бурдака В.О. – представника цієї партії в ЦВК з правом дорадчого голосу, суб’єктом оскарження в якій визначено кандидата у народні депутати України в ОВО № 221 Ємця Л.О. У скарзі суб’єкт звернення просив зобов’язати суб’єкта оскарження утриматися від вчинення дій з виготовлення та розповсюдження друкованого агітаційного матеріалу та оголосити йому попередження.

Окрім того, розглянуто скаргу кандидата у народні депутати України в ОВО № 136 Карпенка О.П., у якій суб’єкт звернення просив визнати дії кандидата у народні депутати України в цьому ж окрузі Голубова Д.І. щодо порушення ним порядку фінансування передвиборної агітації протиправними та такими, що не відповідають законодавству про вибори народних депутатів України, порушують права та законні інтереси суб’єктів виборчого процесу, а також  зобов’язати зазначеного кандидата в народні депутати України утриматися від проведення незаконної агітації. У задоволенні зазначеної скарги відмовлено за відсутності належних доказів та підстав.

Комісія розглянула дві подані повторно скарги Бондаря К.В. – довіреної особи кандидата у народні депутати України Лисенка О.І., зареєстрованого в ОВО № 150, в яких він просив ЦВК визнати дії кандидатау народні депутати України в цьому ж окрузі Жеваго К.В. такими, що не відповідають вимогам виборчого закону України щодо порушення заборони непрямого підкупу виборців, використання коштів на передвиборчу агітацію не з виборчого фонду кандидата та оголосити йому попередження. За результатами розгляду Комісія відмовила у задоволенні зазначених скарг, у зв’язку з відсутністю належних підстав для задоволення.

Розглянувши подання суб’єктів внесення кандидатур до складу ОВК про заміну їх членів, заяву секретаря ОВК про складення його повноважень без припинення членства в комісії, витяги з протоколів засідань ОВК щодо відмови члена комісії скласти присягу, а також подання ОВК з доданими до них рішеннями цих комісій, що засвідчують систематичне невиконання обов’язків членами виборчих комісій, ЦВК внесла зміни до складу окружних виборчих комісій з виборів народних депутатів України на позачергових виборах народних депутатів України 26 жовтня 2014 року, утворених відповідно до постанови ЦВК від 5 вересня 2014 року № 858.

Затверджено єдині кошториси видатків двох окружних виборчих комісій з виборів народних депутатів України одномандатних виборчих округів. Внесено зміни до раніше затверджених єдиних кошторисів видатків низки ОВК.

Розглянувши подання виконавчого органу Дзержинської міської ради Донецької області щодо зміни адрес приміщень для голосування та адрес приміщень ДВК звичайних виборчих дільниць № 140717 і № 140731, які існують на постійній основі, Комісія внесла відповідні зміни до переліку звичайних та спеціальних виборчих дільниць, утворених на постійній основі постановою ЦВК від 12 квітня 2012 року № 66.

На завершення засідання внесено зміни до складу ТВК, що здійснюють підготовку та проведення місцевих виборів у трьох регіонах України, сформованого постановою ЦВК від 15 вересня 2010 року № 355 "Про формування складу обласних, районних (крім районів в Автономній Республіці Крим), міських (міст обласного значення, міст Києва та Севастополя), районних у місті Севастополі виборчих комісій, що здійснюють підготовку та проведення місцевих виборів".

Відділ взаємодії із засобами масової інформації

Секретаріату Центральної виборчої комісії

 

 

 

 

Просмотров: 1155 | | Рейтинг: 5.0/1
Поділись цим матеріалом у соц.мережах :)